בהמשך לפגישה ברמו"ט (הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע במשרד המשפטים) שהתקיימה בסוף פברואר 2013, נפגשתי בתחילת אפריל 2013 במשרד המשפטים עם ראש תחום ייעוץ וחקיקה אזרחית - עו"ד ארז קמיניץ, עו"ד הווארד פולינר - ממונה קניין רוחני, עו"ד אריאל צבי והמתמחים ישי פרלמן ומשה פרוכט, ועו"ד ניר גרסון מרמו"ט - ממונה טכנולוגיה.
הכרתי לנוכחים באופן ראשוני את הנושאים: מורשת דיגיטלית, עיזבון דיגיטלי ונכסים דיגיטליים ווירטואליים, וסקרתי בקצרה את המצב בעולם בתחומים אלו, מבחינה כללית ומבחינה משפטית:
- כתבה ממהדורת חדשות בארה"ב במרץ 2013: החוק משתרך מאחור בכל הנוגע לקביעת מדיניות לגבי חשבונות מקוונים לאחר המוות.
- כתבה מ-Market Watch מאוגוסט 2012: "רוב התכנים הדיגיטליים מתקיימים ב"חור שחור" מבחינה משפטית".
- סטטוס החקיקה בארה"ב: חמש מדינות חוקקו חוקים בנושא. מדינה נוספת אישרה הצעת חוק בנושא.
הצגתי את המצב כפי שהוא בישראל כיום: אף ספקית לא מפרסמת ברשת את המדיניות שלה במקרה של מות משתמש, לחלקן יש מדיניות מעוררת תמיהה ופניה לחברה נוספת טרם נענתה:
התמקדנו בדיני ההורשה בישראל ופירקנו מושגי יסוד לגורמים: האם ההגדרות בהן משתמשים בעולם יחולו גם כאן? - למילה עיזבון יש משמעות משפטית, אם משתמשים במינוח עיזבון דיגיטלי, וטרם התקבלו החלטות לגבי משמעויות כאלו בישראל.
היתה פגישה ראשונית ואנחנו רק בתחילתו של תהליך, אבל יצאתי מהפגישה בתחושה שיש תהליך, ויש עם מי לדבר. פגשתי אנשים שנראה שרוצים בכנות ללמוד עוד על הנושא ומתחילים להכיר בחשיבותו, ואני מקווה שהתהליך יביא לשינוי בחקיקה הישראלית.
אמשיך לעדכן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה